728×90 – glava
728×90 – glava
DAN SLOVENSKE HRANE IN TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V VRTCU LENART

DAN SLOVENSKE HRANE IN TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V VRTCU LENART

Tretji petek v novembru poteka dan slovenske hrane, z namenom podpore slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanju samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja.

Govori poslanec Franc Breznik, ki je ta dan zajtrkoval z najmlajšimi v Vrtcu Lenart:

Franc Breznik, poslanec

S projektom Tradicionalni Slovenski zajtrk se v Sloveniji še posebej osredotočamo na otroke in mladino, jih izobražujemo in tudi širšo javnost osveščamo o pomenu zajtrka, pomenu in prednostih lokalne oziroma slovenske hrane, pomenu kmetijstva in čebelarstva za pridelavo hrane ter njunem vplivu na okolje, tudi o pravilnem ravnanju z odpadki. Tako kot po vsej državi, so tudi v lenarškem vrtcu že dvanajstič zapored pripravili Tradicionalni slovenski zajtrk. Govori Aleksandra Selinšek, pomočnica ravnatelja in vodja vrtca Lenart:

Aleksandra Selinšek, pomočnica ravnatelja

Letošnja osrednja tema je mleko in mlečni izdelki, ki jo ponazarja tudi letošnji slogan »Zajtrk z mlekom – super dan!«. Danes so otroci zaužili zajtrk s tradicionalnimi živili, sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolk. Vrtci in šole se ob tem zavedajo, da je zdrava, domača, lokalna hrana za otroke še kako pomembna. Z mikrofonom smo obiskali tudi otroke rdeče in zelene igralnice in poklepetali z vzgojiteljico Vesno Sernec:

Vesna Sernec, vzgojiteljica


Z otroki iz vrtca je zajtrkoval tudi ravnatelj Marjan Zadravec, čebelar in apiterapevt Karel Vogrinčič, Franc Meke ter župan mag. Janez Kramberger s sodelavkami iz občinske uprave. Župan Kramberger ob tem izpostavlja skrb in prizadevanja lokalne skupnosti za vzpodbujanje lokalne pridelave hrane in samooskrbe:

Janez Kramberger, župan občine Lenart

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X