728×90 – glava
728×90 – glava
Na mariborski Karitas zaznavajo rast števila prosilcev za pomoč

Na mariborski Karitas zaznavajo rast števila prosilcev za pomoč

Včeraj, v ponedeljek, se je začel letošnji Teden Karitas, letos pod geslom „Skupaj delajmo za dobro“. Karitas ljudem odpira vrata na 453 župnijskih karitas, kjer se preko celega leta več kot 9.000 prostovoljcev trudi pomagati, podpirati in opogumiti ljudi v stiski. Ljudem pomagajo tudi s sredstvi, zbranimi na dobrodelnem koncertu Klic dobrote.

Kakšne stiske zaznavajo v tem času med ljudmi na širšem mariborskem območju, pa Branko Maček, predsednik Nadškofijske karitas Maribor:

Slovenska karitas v sodelovanju z RTV Slovenija in Radijem Ognjišče prireja 32. dobrodelni koncert „Klic dobrote“, ki bo v sredo, 23. novembra, ob 20. uri, z neposrednim prenosom na TV Slovenija, Radiu Slovenija in Radiu Ognjišče. Koncert bo tudi letos potekal v dvorani Golovec v Celju. Več o namenu dobrodelnega koncerta pa Peter Tomažič, generalni tajnik Slovenske karitas:

Geslo letošnjega Tedna karitas je „Skupaj delajmo za dobro“ in pod enakim geslom dobrodelni koncert pripravlja tudi Župnijska karitas Sveti Jurij v Slovenskih goricah. Koncert bo v petek, 25. novembra, ob 18. uri v Kulturnem domu v Jurovskem Dolu. Na koncertu bodo zbirali prostovoljne prispevke, s katerimi želijo pomagati ljudem v stiski. Podrobneje pa predsednica Župnijske karitas Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Tanja Škrlec:

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X