728×90 – glava
728×90 – glava
REZULTATI ŽUPANSKIH VOLITEV V UE LENART

REZULTATI ŽUPANSKIH VOLITEV V UE LENART

Volilna nedelja v osrčju Slovenskih goric je minila zelo mirno. Če govorimo o Upravni enoti Lenart, si bomo letošnje lokalne volitve zapomnili po nizki volilni udeležbi, ki je bila v glavnem pričakovana.

V občini Benedikt je volilo 33,73 % volilnih upravičencev, v Cerkvenjaku 40,63 %, v Lenartu 31,55 % in občini Sv. Jurij v Slovenskih goricah 26,86 %. V omenjenih občinah ostajajo tudi v naslednjem mandatu zdaj aktualni župani: mag. Janez Kramberger, Milan Repič, Marjan Žmavc in Peter Škrlec, saj na volitvah niso imeli protikandidatov.

Nekoliko višja je bila volilna udeležba v občini Sv. Ana v Slovenskih goricah, kjer se je volitev udeležilo 59,24 % volivcev in Sv. Trojici v Slovenskih goricah, kjer je na volitve odšlo 68,54 %. Na županskem položaju ostaja David Klobasa, občanke in občani so mu namenili 84,69 % glasov, medtem ko je njegov protikandidat Drago Lipič prejel 15,31 %. Novega župana so dobili na Sv. Ani, kjer se Silvo Slaček za ponovno kandidaturo ni odločil. Novoizvoljeni župan Martin Breznik je prepričal 79,62% volivcev in Urban Kolman 20,38 % volivcev v občini Sv. Ana.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X