728×90 – glava
728×90 – glava
POLICIJA SVETUJE: PREVIDNO PRI UPORABI PIROTEHNIKE

POLICIJA SVETUJE: PREVIDNO PRI UPORABI PIROTEHNIKE

Čeprav v zadnjih letih v Sloveniji beležimo manj poškodb zaradi uporabe pirotehnike, je vsaka nesreča preveč, sploh, če vemo, da bi jo lahko preprečili.

Ta teden se je ena mlajša oseba hudo poškodovala zaradi eksplodiranega pirotehničnega izdelka v roki, lani je bilo teh poškodb sedem. Policisti so lani na ravni države zabeležili 104 kršitve zakona o uporabi pirotehnike in zasegli 12.500 kosov pirotehničnih izdelkov (leta 2020 pa 4000). Samo letos od začetka decembra so mariborski policisti obravnavali sedem mladoletnih oseb, ki so jim zasegli okoli 230 pirotehničnih sredstev. Gre za zasege na črnem trgu, je povedal samostojni policijski inšpektor Boris Lukežič. Ob tem je pozval starše, da naj bodo otrokom zgled.

Mi smo se o zakonski podlagi, ki opredeljuje prodajo in uporabo pirotehnike pogovarjali z Radom Orešičem, pomočnikom načelnika Policijske postaje Lenart:

Naj spomnimo, da tudi letos poteka preventivna akcija „Bodi zvezda, ne meči petard“, ki je namenjena predvsem ozaveščanju mladih:

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X