728×90 – glava
728×90 – glava
V PRIHODNJEM LETU V LENARTU ŠIRITEV ZDRAVSTVENEGA DOMA IN OSNOVNE ŠOLE

V PRIHODNJEM LETU V LENARTU ŠIRITEV ZDRAVSTVENEGA DOMA IN OSNOVNE ŠOLE

Deli

V Lenartu v prihodnjem letu prihaja do izvedbe dveh investicij, ki bosta pomembno prispevali k izboljšanju kvalitete življenja občank in občanov – tudi najmlajših. Namreč ZD Lenart načrtuje gradnjo nadzidka, težko pričakovana gradnja prizidka pa se bo začela tudi pri OŠ Lenart.

Podrobneje pa župan Janez Kramberger:

Nadzidava zdravstvenega doma bo prinesla slabih 600 m2 novih uporabnih površin. Sem želijo preseliti urgentno ambulanto, ambulanto družinske medicine in ambulanto družinske medicine skupaj s pulmološko specialistično ambulanto. Nadzidava bo prav tako omogočila prestavitev dispanzerja za žene, s čimer se bo v pritličju sprostil prostor za širitev pediatričnih ambulant. V nove prostore nameravajo umestiti še dve zobni ordinaciji, mentorsko ordinacijo družinske medicine in pripadajoče prostore za referenčne ambulante ter prostor za izolacijo.

Prizidek k osnovni šoli pa bo šolske prostore povečal za okoli 2 tisoč m2 – v prizidku bo 9 učilnic prve triade, 4 specializirane učilnice, prostor za druženje, jedilnica in knjižnica, garderobe ter prostori za učitelje.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

X