728×90 – glava
728×90 – glava
SVZ Hrastovec obiskal minister Luka Mesec

SVZ Hrastovec obiskal minister Luka Mesec

Minuli petek se je v Socialno varstvenem zavodu Hrastovec na delovnem obisku mudil minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec.

Direktor omenjenega zavoda Aleksander Gungl je ministru predstavil uspešno zaključene investicije preteklega leta, med katerimi je izpostavil daljinsko ogrevanje na lesno biomaso, začetek obnove baročnega stopnišča v gradu Hrastovec in sanacijo mostu na gradu Cmurek, ki je v glavnem končana. Ministra je pa zanimala predvsem največja investicija zadnjega obdobja, to je 5 milijonska investicija, ki bo močno prispevala k uresničitvi zaveze o izpraznitvi gradu. Skupna površina vseh devetih objektov v Lenartu je nekaj več kot 1.800 kvadratnih metrov, v njih pa bo prebivalo 70 stanovalcev. Zaključek gradnje je predviden še letos – v novembru, vselitev prvih stanovalcev pa v začetku leta 2024.

Več o investiciji in poteku del pa direktor SVZ Hrastovec Aleksander Gungl:

Aleksander Gungl

Minister Luka Mesec pozdravlja gradnjo iz naravnih materialov in po standardih, ki bodo stanovalcem omogočali dostojno življenje in vključevanje v družbo.

Luka Mesec

Na gradbišču je ministra sprejel tudi župan občine Lenart, mag. Janez Kramberger. Sicer kratke minute, ki so jima bile odmerjene za pogovor pa sta izkoristila za kovanje načrtov, kaj se bo po izselitvi Socialno varstvenega zavoda zgodilo z grajskim poslopjem v Hrastovcu.

Janez Kramberger

Sorodni prispevki

X