728×90 – glava
728×90 – glava
V LENARŠKI ENOTI MRAVLJA VDC POLŽ MARIBOR 25 LET DELOVANJA OKRONALI Z DNEVOM ODPRTIH VRAT

V LENARŠKI ENOTI MRAVLJA VDC POLŽ MARIBOR 25 LET DELOVANJA OKRONALI Z DNEVOM ODPRTIH VRAT

Deli

Lenarška enota Mravlja VDC Polž Maribor letos praznuje 25 let delovanja. Jubilej so okronali z dnevom odprtih vrat, ki so ga pripravili pretekli petek, 10. februarja. Medse so povabili v prostorih na Ilaunigovi ulici ter v Centru lokalne ponudbe na Trgu osvoboditve v Lenartu.

Varstveno-delovni center Polž Maribor združuje odrasle osebe z motnjo v duševnem razvoju, na našem območju pa ima več enot – v Mariboru, Lenartu, Šentilju, Slovenski Bistrici, Rušah in Bohovi. V šestih enotah, tudi v lenarški, izvajajo dnevno varstvo, v treh enotah pa program bivanja oziroma institucionalnega varstva.

Uporabnikom center nudi oporo pri čim bolj samostojnem delovanju in življenju. Med drugim izvajajo tudi zaposlitev pod posebnimi pogoji, to pomeni, da s posamezniku prilagojenim vključevanjem v delovni proces uporabnikom omogočajo, da odkrijejo in razvijajo svoje sposobnosti ter s pomočjo delovnih obveznosti doprinesejo k svojemu napredku in razvoju.

VDC Polž Maribor letos zaznamuje 30 let delovanja, slovesnost ob tem pripravljajo v jeseni. Tudi lenarška enota Mravlja letos praznuje, in sicer 25 let delovanja, ta jubilej pa so že zaznamovali – pretekli petek z dnevom odprtih vrat. Obiskovalce so pogostili s kavico, čajem in domačim pecivom, razkazali so jim oddelke in predstavili mnoge dejavnosti, ki so našle svoj prostor v lenarški Mravlji: od polstenja, izdelave voščilnic pa vse do zlaganja krp in pranja oblačil.

Vodja lenarške enote je Gordana Kosanič, zanimalo nas je, kako se je enota vključila v lokalno okolje in kaj ta prostor druženja in delovanja pomeni uporabnikom:

Sorodni prispevki

X