728×90 – glava
728×90 – glava
Informativni dan na Radiu Slovenske gorice

Informativni dan na Radiu Slovenske gorice

Deli

Izbrati poklic ni lahka naloga – sploh, ker je odločitev treba sprejeti na pragu mladosti in najti in izbrati poklic, ki mu bomo predali velik del življenja.

Da bi mladim olajšali izbiro, smo nekaj srednjih šol predstavili tudi na Radiu Slovenske gorice …

Dijake, ki so ljubitelji rastlin in živali in jih veseli delo v naravi, vabi Biotehniška šola Maribor.
Biotehniško šolo Maribor, ki se s svojimi posestvi nahaja pod mariborsko Kalvarijo, v tem šolskem letu obiskuje 520 dijakov. Gre za šolo s 150-letno tradicijo in izobražuje bodoče cvetličarje, mehanike kmetijskih in delovnih strojev ter kmetijsko-podjetniške, naravovarstvene in veterinarske tehnike. Kljub bogati tradiciji pa s sodobnimi izobraževalnimi pristopi sledijo trendom, kar se odraža tudi v številnih mednarodnih sodelovanjih ter odličnih rezultatih na ocenjevanju pridelkov omenjene biotehniške šole. Govori ravnatelj Anton Krajnc:

Bodoči dijaki, ki so ljubitelji rastlin in živali in jih veseli delo v naravi, lahko o izobraževanju na Biotehniški šoli Maribor veliko podatkov najdejo na njihovi spletni strani, seveda pa tudi na informativnih dnevih, v petek 17. in soboto 18. februarja.


Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor spada med najboljše gostinske šole v Sloveniji. Uspešno sodeluje v mednarodnem izobraževalnem programu Phare, izobraževanje prilagaja zahtevam Evropske unije, povezuje se z istovrstnimi šolami v Avstriji, Italiji in Belgiji. Za svoje delo je prejela več nagrad in priznanj. Tudi v prihodnje si bodo prizadevali, da bodo še naprej izobraževali kvalitetne gostince in turistične vodnike, ki bodo spretni pri komunikaciji s strankami ter strokovni, vestni, pošteni in odgovorni pri svojem delu. Podrobneje pa ravnatelj Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor Dušan Erjavec:

(FOTO: Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor)

Mladim na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci ponujajo največ, kar je danes mogoče ponuditi na področju gostinstva in turizma. Ne le strokovno znanje in usposobljenost za poklic, ampak različne aktivnosti v številnih projektih (Erasmus +, Zdrava šola, Ekošola, Unesco šola …) so popotnice, ki jih dajejo dijakom, da bodo uspešni pri svojem delu, je povedala Zdenka Mesarič, profesorica Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci:

Gimnazija v Ljutomeru, poimenovana po slavistu in jezikoslovcu Francu Miklošiču, prav letos praznuje 60 let. Sprva klasičnemu gimnazijskemu programu se je pridružila umetniška gimnazija, izobražujejo za področje predšolske vzgoje in medijske tehnike. Na ljutomerski gimnaziji pa izvajajo tudi izobraževanje odraslih in maturitetne tečaje. Vključujejo ste v številne projekte in dejavnosti. Dijaki pod mentorstvom ustvarjajo publikacije, snemajo radijske oddaje, filmčke in video vsebine, pripravljajo gledališke produkcije … Govori Lilijana Fajdiga iz šolske svetovalne službe:

Sorodni prispevki

X