728×90 – glava
728×90 – glava
SLIKOVITA POMLADNA TOSKANA Z RADIEM SLOVENSKE GORICE

SLIKOVITA POMLADNA TOSKANA Z RADIEM SLOVENSKE GORICE

Deli

Toskana je valovita italijanska pokrajina, ki očara z umetnostjo, bogato zgodovino, legendami, čudovitimi kamnitimi mesti in mesteci. Pristna italijanska kulinarika, odlična vina in prijazni domačini pa dajo piko na i vsakemu popotovanju po tej deželici na sredini italijanskega škornja.
Ste tam že bili? Bi še šli?
Ta biser sosednje Italije bomo skupaj odkrivali v mesecu aprilu, v času, ko na zasanjanih zelenih toskanski gričih zacvetijo rumena repična polja. Sive ceste, ki se vijejo med vinogradi, oljčnimi nasadi in vitkimi cipresami nas bodo že prvi dan popeljale vse do mesta slikovitih stolpov San Gimignana, živahne Siene in Chinciano term, kjer bomo bivali v hotelu. Drugi dan bomo izkoristili za sprehode po starih mestnih jedrih, občudovali srednjeveško in renesančno arhitekturo, se ustavili v samostanu svetega Antima in se razgledali po slikoviti dolini Val d’Orcia. Srednjeveško mestece Montepulciano je znano po odličnem vinu, ki se poda k drugim italijanskim dobrotam. Samo pomislite na slastne špagete, bogato obloženo pico, kapučino in za povrh njihov gelato (sladoled) … Vse to bomo imeli priložnost okusiti tudi v Firencah, prestolnici Toskane, kjer bomo naše kratko tridnevno potepanje zaključili.

Relax turizem bo tudi to pot poskrbel, da bo vse teklo kot po maslu. Družili se bomo od 14. do 16. aprila. V ceno 279 € je vključen avtobusni prevoz, 2 polpenziona v trozvezdičnem hotelu in vodenje potovanja. Če vas zanima še kaj, poslušajte Radio Slovenske gorice, prijavite pa se na www.relax.si ali pokličite poslovalnico na Partizanski cesti v Mariboru, na 02 234 21 50.
Andiamo in Toscana!

Sorodni prispevki

X