728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: DIJAKINJA GIMNAZIJE V LJUTOMERU UDELEŽENKA LETOŠNJEGA MEDNARODNEGA FORUMA MLADIH NADARJENIH RAZISKOVALCEV V ŠVICI

FOTO: DIJAKINJA GIMNAZIJE V LJUTOMERU UDELEŽENKA LETOŠNJEGA MEDNARODNEGA FORUMA MLADIH NADARJENIH RAZISKOVALCEV V ŠVICI

Deli

Med 7. in 11. februarjem je v Švici potekal International Swiss Talent Forum, dogodek za mlade, stare med 18 in 23 let, ki se ga je mogoče udeležiti zgolj s povabilom. Letos se je foruma udeležila tudi dijakinja Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer Kristina Genc. Udeležbo ji je omogočila raziskovalna naloga, ki jo je izdelala lansko šolsko leto in z njo tekmovala na razpisu Zveze za tehnično kulturo Slovenije.

Letošnjega dogodka v Švici se je udeležilo 63 mladih z vsega sveta. Tema je bilo krožno gospodarstvo. Nanjo se je navezovalo pet izzivov, te so si udeleženci izbrali že pred prihodom. Kot je povedala Kristina, si je izbrala tistega z naslovom »Prehod od embalaže za enkratno uporabo v svetovnem dostavnem poslovanju«. S še petimi mladimi raziskovalci, ki so bili v njeni skupini, je izziv tudi uspešno rešila.

Dodala je, da je forum doživela kot zelo pozitivno in življenjsko izkušnjo. Ob tem se je posebej zahvalila Aljoši Seljaku, zaposlenemu na Zvezi za tehnično kulturo Slovenije, ki jo je uradno povabil na forum, Timu Prezlju, ki ji je pomagal pri organizaciji odhoda v Švico, in profesorici Mateji Godec, ki ji je omogočila izdelavo raziskovalne naloge in jo je ves čas podpirala.

Hkrati Kristina vsem nadobudnim mladim raziskovalcem, ki se jim v prihodnosti nasmehne podobna priložnost, želi, da utišajo notranji strah in takšnim priložnostim rečejo „da“.

FOTO: Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, Kristina Genc

Sorodni prispevki

X