728×90 – glava
728×90 – glava
V LENARTU DANES ŽIVALSKI RINGARAJA KOT PRVA LUTKOVNA PREDSTAVA V OKVIRU LUTKARIJ 2023

V LENARTU DANES ŽIVALSKI RINGARAJA KOT PRVA LUTKOVNA PREDSTAVA V OKVIRU LUTKARIJ 2023

Pretekli četrtek je na Sveti Ani v organizaciji Javnega sklada za kulturne dejavnosti – območne izpostave Lenart potekalo območno srečanje otroških gledaliških skupin, danes pa se bo v Lenartu predstavila prva skupina v okviru območnega srečanja odraslih lutkovnih skupin.

Na Sveti Ani so se na tako imenovanem Otroškem odru predstavili Mlajša dramska skupina OŠ Sveta Ana s predstavo Miška želi prijatelja, Gledališki klub OŠ Cerkvenjak-Vitomarci s predstavo Mojca Pokrajculja ter Starejša dramska skupina OŠ Sveta Ana s predstavo Je sreča res očem nevidna?

Ob tem je bilo načrtovano, da skupaj z Otroškim odrom izvedejo tudi srečanje otroških lutkovnih skupin – Lutkarije 2023, vendar je vmes posegla višja sila in so bile letošnje otroške Lutkarije odpovedane. Se bo pa danes, v nedeljo, v sklopu območnega srečanja odraslih lutkovnih skupin v Lenartu predstavila prva skupina. Podrobneje Breda Slavinec:

Druga predstava letošnjega območnega srečanja odraslih lutkovnih skupin pa bo 12. marca v Sveti Trojici, gre pa za predstavo Pihijevo potovanje v izvedbi Lutkovne skupine Zvedave žabice iz Turističnega društva Sveta Trojica v Slovenskih goricah.

FOTO: KD Delavec Lenart

Sorodni prispevki

X