728×90 – glava
728×90 – glava
O ZVONOVIH PRI MARIJI SNEŽNI V KNJIŽICI “ZVONJENJE ŽIVIH KORENIN”

O ZVONOVIH PRI MARIJI SNEŽNI V KNJIŽICI “ZVONJENJE ŽIVIH KORENIN”

Župnik v Župniji Marija Snežna na Zg. Velki je v zadnjih letih zbral številne pogovore, zgodbe, ki pričajo o življenju v tem delu Slovenskih goric in se nanašajo tudi na omenjeno župnijo. V začetku letošnjega leta je izšla nova knjižica z naslovom Zvonjenje živih korenin, v njej pa najdemo veliko zgodb o snežniških zvonovih ter o življenju in dogajanju v župniji v minulem letu.

Kot je povedal župnik Boštjan Lenart, je temo tokratne knjižice narekovala ureditev zvonov in ure na zvoniku:

Naj omenimo, da pri Mariji Snežni v postnem času pripravljajo nedeljske pohode oziroma križeve pote. To nedeljo bodo šli od lovskega doma do Holerjeve kapele.

Kot je povedal župnik Boštjan Lenart, pa se moški enkrat mesečno odpravijo tudi na tako imenovan moški pohod. 25. marca se tako odpravljajo na pot po Nanoški planoti. „Možje potrebujemo pot, dolgo in naporno pot, na kateri pride do “švicanja”, utrujenosti, bolečin v mišicah, žeje …, da začnemo živeti iz globine srca in ne zgolj s seznama “moram” ali “moral bi”, ki nas pušča zdolgočasene,“ pove Lenart. Moški pohod je enodnevna pustolovščina za može: hoja, molitev, Božja beseda in skupnost.

FOTO: župnija Marija Snežna

Sorodni prispevki

X