728×90 – glava
728×90 – glava
OTROŠKI PARLAMENT O DUŠEVNEM ZDRAVJU OTROK IN MLADOSTNIKOV

OTROŠKI PARLAMENT O DUŠEVNEM ZDRAVJU OTROK IN MLADOSTNIKOV

10. februarja se je odvil Medobčinski otroški parlament, ki ga je Društvo prijateljev mladine Slovenske gorice pripravilo v sodelovanju s sedmimi osnovnimi šolami. Tema tokratne razprave je bila Duševno zdravje otrok in mladih, ki se dotika najobčutljivejših vprašanj iz življenja mladih.

Mladi parlamentarci so v skupinah razpravljali o pomenu duševnega zdravja, o dejavnikih, ki vplivajo nanj, o pomoči, kje jo najdemo in zakaj je pomembna, o pomenu zdrave prehrane in športa na duševno zdravje. Po delu v delavnicah je poročanje udeležencev komentiral Heliodor Cvetko, psiholog in dolgoletni direktor Svetovalnega centra za otroke in mladostnike Maribor:

Ob psihologu Heliodorju Cvetku so mladim literaturo predstavili Aleksandra Papež iz Knjižnice Lenart, Ines Žunkovič, psihologinja ZD Lenart, ki učencem po šolah predava o različnih temah, ki se dotikajo duševnega zdravja, in Kornelija Kaurin, koordinatorica dejavnosti v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor.

Pod okriljem Zveze prijateljev mladine Maribor bo regijski otroški parlament potekal 23. marca v Mariboru. Udeležili se ga bodo Jan Emeršič iz OŠ Sv. Trojica, Julija Kogler iz OŠ Lenart in Tim Katan iz OŠ Benedikt.

Sorodni prispevki

X