728×90 – glava
728×90 – glava
V CERKVENJAKU V NEDELJO BLAGOSLOV MOTORJEV

V CERKVENJAKU V NEDELJO BLAGOSLOV MOTORJEV

Deli

V tem tednu – še do nedelje – poteka preventivna akcija Varno z motorjem, ponovno pod okriljem Agencije za varnost prometa. Agencija ob tem opozarja, da so razmere na cestah še vedno zahtevne, zato pozivajo k previdni vožnji.

V lanskem letu se je na slovenskih cestah pripetilo 1161 prometnih nesreč z udeležbo voznikov enoslednih motornih vozil oz. 10 odstotkov več kot v letu 2021, kar je največ v zadnjem obdobju. V teh prometnih nesrečah je umrlo 14 voznikov enoslednih motornih vozil oziroma 19 manj kot v letu 2021, kar pa pomeni zmanjšanje v številu umrlih za 58 odstotkov. Gre za največje zmanjšanje med vsemi kategorijami udeležencev v cestnem prometu v letu 2022. Obenem je to najnižje zabeleženo število umrlih voznikov – motoristov oziroma mopedistvo od uvedbe elektronske podatkovne baze prometnih nesreč leta 1994. Po besedah Simone Felser iz Agencije za varnost prometa omenjeno izboljšanje za Slovenijo pomeni izziv in zavezo, da z vsemi aktivnostmi še naprej sledimo viziji 0 smrtnih žrtev:

Ni neobičajno, da se motoristi z željo po druženju, skupnem izobraževanju in vožnjah združujejo v društva oziroma klube. Tako tudi na našem območju deluje nekaj takšnih klubov, med njimi pa je tudi Moto klub Slovenske gorice Cerkvenjak. Predsednik Igor Lempl motoriste ob tem spomni, na kaj vse morajo biti pozorni ob začetku nove sezone:

Moto klub Slovenske gorice Cerkvenjak ima že 21-letno tradicijo, zadnjih 15 let pa ob začetku motociklistične sezone pripravljajo tudi blagoslov motorjev. Tako bo tudi letos:

Sorodni prispevki

X