728×90 – glava
728×90 – glava
Vinsko kraljestvo za Barbarin nasmeh

Vinsko kraljestvo za Barbarin nasmeh

Deli

Na pobudo Tilna Sedlaka, vinogradnika in vinskega kralja Jeruzalemsko Ormoških goric je konec lanskega leta stekla dobrodelna akcija za Barbaro Jurgec iz Zavrča.

Za družino dekleta s cerebralno paralizo, ki je varovanka Zavoda Dornava, želijo kupiti prilagojen avtomobil, s pomočjo katerega bi lahko večkrat prišla domov v rodne Haloze. Do sedaj so z dobrodelno nabirko zbrali 13.300€, za nakup prilagojenega vozila potrebujejo še 1.900€. Želijo si, da bi omenjena sredstva zbrali na nedeljskem dogodku „Vinsko kraljestvo za Barbarin nasmeh“. V gostišču Pri Veseliču v Zavrču so pripravili degustacijo kraljevih vin s slovenskim vinskim kraljestvom in obiskom 26. Vinske kraljice Slovenije Maje Pečarič. Ob odličnih vinih bo za dobro vzdušje skrbel izredno nadarjen glasbeni tandem Liza in Taja. Družina Barbare Jurgec je veliko pomagala pri tej dobrodelni akciji saj si zares želijo, da bo Barbara lahko večkrat potovala z njimi po izletih in v topel objem domačega ognjišča.

Tilen Sedlak, vinski kralj Jeruzalemsko Ormoških goric in pobudnik dobrodelne akcije, si želi, da se zbere čim več ljudi in z novim avtomobilom družino Jurgec razveseli že zelo kmalu:

Barbara je radovedno pokukala na svet, tako kot mi vsi. Njena iskrivost in želja po živeti je tako močna, kot v vsakem izmed nas. Tako kot vsi mi ne potrebuje usmiljenja, potrebuje le občutje, da je sprejeta, takšna kot je. To je želja prav vsakega posameznika, ki hodi po tej zemlji. Biti sprejet, takšen kot je. Med njo in nami je pa ena velika razlika. nam je omogočeno, da sami razpolagamo in izbiramo ter kreiramo svoje poti, njej to ni dano. Pomagajmo ji in omogočimo, da bo tudi njej kakšna pot lažja, da bo lahko izbirala večkrat objem svoje družine na svojem domu, v Zavrču,« je o Barbari, dekletu s katerim se je srečal pri svojem delu v Zavodu Dornava, zapisal naš sogovornik Tilen Sedlak.

Sorodni prispevki

X