728×90 – glava
728×90 – glava
DIJAKI STROJNE ŠOLE PTUJ V OKVIRU EVROPSKEGA PROJEKTA PRIPRAVILI RADIJSKO ODDAJO

DIJAKI STROJNE ŠOLE PTUJ V OKVIRU EVROPSKEGA PROJEKTA PRIPRAVILI RADIJSKO ODDAJO

Deli

Dijaki 3.a1 Strojne šole Ptuj so se v okviru pouka slovenščine seznanili z medijskimi vsebinami, posebej z radijsko vsebino in pripravo koncepta ter same radijske oddaje. Pripravili so radijsko oddajo o projektu EPAS in o zeleni prihodnosti Evrope ter prometni varnosti na slovenskih in evropskih cestah.

Ekipa dijakov v projektu EPAS sodeluje že od šolskega leta 2020/21, od decembra 2020 pa na družbenih omrežjih redno objavlja vsebine o napredkih in dosežkih ekipe ter o aktualnih dogodkih v Evropski uniji in po svetu.

Udeležujejo se vseh aktivnosti – sestankov in delavnic, vedno v polni zasedbi. Leta 2021 so se podali na obisk v hišo Evropske unije v Ljubljani, kar je bilo za njih pomembno doživetje, saj so se imeli priložnost seznaniti se z zgodovino EU ter kasneje s pomočjo interaktivnih postaj spoznavati delovanje Evropske unije še podrobneje.

Večji projekt, ki so ga izpeljali sami od ideje do realizacije, je INFO TOČKA STROJNE ŠOLE PTUJ, ki jo lahko obišče vsak dijak in učitelj v Šolskem centru Ptuj. Informativna točka je bila razglašena za »NAJ INFO TOČKO 2021/22« v okviru projekta Ambasador evropskega projekta. Pri izdelavi so uporabili različne odpadne materiale in dele avtomobilov za izgradnjo in konstrukcijo »zelenega mobila«, s katerim so prikazali tudi moč recikliranja in zeleno cesto, po kateri potuje Evropa v prihodnost, z namenom, da postane čim bolj zelena, kar se tiče avtomobilske industrije v celoti.

Dijaki so se januarju 2023 udeležili tudi razprave v Mariboru, kjer so lahko podali in predstavili svoje predloge o zeleni prihodnosti iz vidika strojnikov.

Ob doseženem prvem mestu za izvirno idejo in izvedbo »info točke« so imeli priložnost obiskati Strasbourg, kjer so skupaj s približno 800 drugimi dijaki iz vse Evrope sodelovali v razpravi o implementaciji »lažnih novic« v vsakdan.

V mesecu marcu pa so se še srečali z evropskim poslancem dr. Milanom Brglezom, ki je tudi obiskal njihovo info točko.

Oddaji, ki so jo pripravili dijaki 3.a1 Strojne šole Ptuj lahko prisluhnete tukaj:

Sorodni prispevki

X