728×90 – glava
728×90 – glava
IZGRADNJA KROŽIŠČA V NASELJU DRBETINCI V SV. ANDRAŽU V SLOVENSKIH GORICAH

IZGRADNJA KROŽIŠČA V NASELJU DRBETINCI V SV. ANDRAŽU V SLOVENSKIH GORICAH

Deli

Županja Občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah Darja Vudler Berlak je podpisala pogodbo za projekt »Izgradnja krožišča v naselju Drbetinci«. Izbran izvajalec je Cestno podjetje Ptuj, vrednost investicije znaša slabih 159 tisoč evrov plus davek, rok izvedbe je 150 dni.

Kot je ob tem povedala županja, je investicija nujno potrebna, saj je obstoječe križišče uničeno, dotrajano, nepregledno in ni primerno za današnjo gostoto prometa. Namen predvidene investicije je, da omogoči hitrejšo in varnejšo prometno povezavo v naseljih.

V dogovoru z Direkcijo za ceste so s sosednjimi občinami postavili tudi vso prometno signalizacijo za prepoved vožnje tovornih vozil, katerih masa presega 7,5 t, razen za lokalni promet in dostavo. S tem bodo poskrbeli za umik večjih tovornih vozil iz kraja in jih preusmerili na regionalno cesto.

Gre za prvo krožišče v občini, vendar ne zadnje, saj bo država v letu 2024 pričela z izgradnjo regionalne ceste s krožiščem pod osnovno šolo, kjer bodo še dodatno poskrbeli za varnost in preusmerili promet čez regionalno cesto in tako razbremenili sam center občine.

Sorodni prispevki

X