728×90 – glava
728×90 – glava
V ŠENTILJU DANES OTVORITEV NOVE SODOBNE ŠPORTNE DVORANE

V ŠENTILJU DANES OTVORITEV NOVE SODOBNE ŠPORTNE DVORANE

Deli

Sodobna športna dvorana v Šentilju je dolga leta bila zgolj želja, ki pa se je zdaj končno tudi uresničila. Obstoječa šolska telovadnica je za vse, ki bi si jo želeli uporabljati, že zdavnaj postala pretesna. Z novo dvorano bo tako zadoščeno vsem njihovim potrebam, hkrati pa so v občini z njo pridobili tudi vrhunski prireditveni prostor. Športna dvorana svoja vrata odpira v petek, 14. aprila, ob 18. uri.

Nova športna dvorana je namenjena športnim dejavnostim osnovne šole, treningom profesionalnih športnikov, treningom športnih klubov in društev, za rekreativno uporabo in tekmovanja, prav tako pa tudi za prireditve šole, društev, občine in zunanjih uporabnikov. Dvorana zajema tri etaže s skupnimi površinami več kot 2 tisoč kvadratnih metrov.

V pritličju se nahaja glavni vhod z dvoranskim predprostorom, ki vključuje manjšo kavarno in premično garderobo, hkrati pa ta prostor služi tudi kot sprejemni prostor v primeru prireditev. V pritličju je dvoranski del, sodniška niša, štiri garderobe, umivalnice, posebni prostori za pedagoge z garderobo, sanitarni sklop, skladiščni prostor za rekvizite ter dve stopnišči v prvo nadstropje. Za lažji dostop v nadstropje invalidom je zagotovljeno tudi dvigalo.

Velikost dvoranskega dela je primerna za igranje futsala oz. dvoranskega nogometa, in tudi zadošča vsem normativom za igranje evropskih in svetovnih prvenstev ter lige prvakov. Dvoranski del je možno pregraditi v tri enake dele. V sodniški niši je še manjša plezalna stena. Dvorana sprejme okoli 600 gledalcev za športne objekte ter 1500 gledalcev za koncerte.

V prvem nadstropju sta dve garderobi s skupno umivalnico, poleg tega pa še sejna soba, sanitarni sklop, fiksne ter izvlečne tribune in fitnes.

Fitnes je zasnovan kot posebna enota, saj se lahko uporablja povsem ločeno od preostalega dela dvorane, ima ločen vhod ter lastne garderobe in sanitarije.

V drugem nadstropju se nahaja energetski prostor, ki je namenjen za celotno tehniko objekta.
Okolico objekta so uredili delno s tlakovanjem na pohodnih površinah in asfaltom na parkirnih površinah. Uredili so novo tlakovana pot mimo dvorane do Mladinske ulice do prehoda za pešce in tako ohranili povezavo med Maistrovo ulico in Mladinsko ulico. Ob dvorani so postavljene tudi električne polnilnice za avtomobile in električna kolesa.

Dvorana je grajena kot skoraj nič–energijska stavba, v skladu z vsemi zahtevami EKO Sklada.

Župan Občine Šentilj mag. Štefan Žvab ob odprtju dvorane ne skriva navdušenja in pravi: »To je poseben dan. Uresničili smo sanje mnogim. Tukaj se bodo lahko izvajale tako vrhunske športne prireditve kot tudi kulturni dogodki najvišjega ranga. Šentiljska lepotica, kot sam rad imenujem to dvorano, bo zdaj lahko zaživela v vsem svojem sijaju. Zahvaljujem se vsem, ki so kakorkoli pripomogli, da smo ta projekt lahko izpeljali. Vsem uporabnikom dvorane želim, da te prostore kar se da najbolj izkoristijo, seveda pa naj bo to varno in brez poškodb. Še enkrat iskrena hvala vsem in srečno!«

FOTO: Občina Šentilj

Sorodni prispevki

X