728×90 – glava
728×90 – glava
OTROŠKI PARLAMENT LETOS V OSPREDJE POSTAVIL DUŠEVNO ZDRAVJE OTROK IN MLADIH

OTROŠKI PARLAMENT LETOS V OSPREDJE POSTAVIL DUŠEVNO ZDRAVJE OTROK IN MLADIH

Deli

11. aprila so osnovnošolci iz vse Slovenije v Ljubljani zasedali na 33. Nacionalnem otroškem parlamentu pod organizacijo Zveze prijateljev mladine Slovenije. Letos so se – tako kot že lani – lotili teme duševnega zdravja otrok in mladih. Izpostavili so pomen duševnega zdravja, ki se po njihovih navedbah po epidemiji covida-19 slabša.

Spregovorili so o tem, kaj je duševno zdravje, o vplivih okolja na duševno zdravje, o virih pomoči ter o spremembah za krepitev razvoja. Pozvali so k izobraževanju in ozaveščanju tako otrok kot učiteljev in staršev o duševnih težavah in njihovem preprečevanju. Vrstnike pa so spodbudili, naj se ne primerjajo preveč s podobami vplivnežev na družbenih omrežjih.

Zasedanja se je udeležilo več mladih iz vse Slovenije, ki so pred tem že razpravljali v otroških parlamentih na občinski, medobčinski in regijski ravni. Medobčinski parlament je v začetku marca potekal tudi v Lenartu, kot strokovnjak s tega področja pa je bil tam prisoten tudi psiholog, dolgoletni vodja Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše Maribor Heliodor Cvetko:

Sorodni prispevki

X