728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: NA PAŠO V MESTNEM PARKU V MARIBORU POLETELE PRVE POLICIJSKE ČEBELICE

FOTO: NA PAŠO V MESTNEM PARKU V MARIBORU POLETELE PRVE POLICIJSKE ČEBELICE

Deli

Na pašo v Mestni park v Mariboru so v torek, 11. aprila, poletele prve slovenske policijske čebele, ki domujejo na stavbi mariborskih policistov. Kot so povedali mariborski policisti, policijskim čebelicam pri njih ne bo dolgčas. Mestni park, drevoredi, mnoge zelene površine ter mestni vzpetini Kalvarija in Piramida jih vabijo na pašo.

Poleg tega, da ima čebelarstvo na našem območju še posebej dolgo tradicijo, pa imajo obenem tudi na mariborski policijski upravi med zaposlenimi kar nekaj izurjenih čebelarjev. S projektom krepijo sodelovanje z zaposlenimi, pa tudi stanovskimi organizacijami in upokojenimi sodelavci, saj so mnogi aktivno pristopili k projektu in tako prispevali k njegovi uresničitvi.

V projektu so sicer sodelovali različni posamezniki, med njimi tudi člani Čebelarskega društva Alojz Greif Hoče, ki so pomagali pri izdelavi čebelnjaka, prispevali material, svoj čas in strokovno znanje. Skrbnik policijskega čebelnjaka je policist PU Maribor Branko Uranjek.

Kot so še dodali mariborski policisti, so posebej aktivni na področju družbene odgovornosti. Prav kmalu se bo tako odvil še en projekt za dober namen. Srečali se bodo na Štengijadi, humanitarnem teku trojk po stopnicah do Kalvarije, ko bodo zbrana sredstva podarili v humanitarne namene, ob tem pa bodo izvedli tudi preventivni projekt Otroška varnostna olimpijada, ki ga pripravljajo že vse od leta 2006.

FOTO: PU Maribor

Sorodni prispevki

X