728×90 – glava
728×90 – glava
Foto: SODELOVANJE APAČ, ŠENTILJA IN SVETE ANE NA PODROČJU POŽARNE VARNOSTI ŠE TESNEJŠE

Foto: SODELOVANJE APAČ, ŠENTILJA IN SVETE ANE NA PODROČJU POŽARNE VARNOSTI ŠE TESNEJŠE

Na Sv. Ani smo bili včeraj priča podpisu sporazumu o sodelovanju gasilskih društev treh občin – Šentilja, Apač in Svete Ane.

Sporazum in še večjo težo, ker povezuje prostovoljna gasilska društva treh gasilskih zvez (Lenart, Slovenske gorice in Gornja Radgona), ki pokrivajo območje treh občin, te pa pripadajo trem upravnim enotam. Gostitelj, župan občine Sv. Ana, Martin Breznik je vesel, ker je pobuda o sodelovanju prišla s strani gasilcev, podpisan sporazum, pa je samo dokaz, da nesreča ne pozna nobenih meja. Župana občine Šentilj, Štefan Žvab in Apače, Andrej Steyer sta prepričana, da je sporazum nadgradnja že sicer odličnega sodelovanja med društvi sosednjih občin, si pa želita da bi po tem vzgledu prišlo do tesnejšega sodelovanja tudi na drugih področjih:

Martin Breznik, Štefan Žvab, Andrej Steyer

Ob županih so se k sodelovanju zavezala tudi prostovoljna gasilska društva, ki so neposredno ob meji treh občin. To so PGD Velka, Paloma iz Sladkega Vrha, Podgorje, Apače, Žiberci, Lešane in seveda tudi Sv. Ana. Govori predsednik Gregor Lasecky:

Gregor Lasecky

Sorodni prispevki

X