728×90 – glava
728×90 – glava
V SLOVENSKIH ŠOLAH JE POTEKAL DAN KULTURE NENASILJA IN STRPNOSTI

V SLOVENSKIH ŠOLAH JE POTEKAL DAN KULTURE NENASILJA IN STRPNOSTI

V slovenskih osnovnih in srednjih šolah je v obliki različnih aktivnostih in pogovorov v petek, 12. maja, potekal dan kulture nenasilja in strpnosti, s katerimi so krepili veščine kulturne medsebojne komunikacije, čustveno odpornost in ustrezne odzive ob soočanju z nasilnimi dejanji.

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je ob tem ocenil, da je v postcovidnem času veliko tveganj za duševno zdravje mladih. Predvsem je treba področje duševnega zdravja destigmatizirati ter ga v družbi izenačiti s fizičnim zdravjem, je poudaril.

V eni izmed naših oddaj smo se o duševnih stiskah mladih pogovarjali s psihologom Heliodorjem Cvetkom, takole je povedal, kaj mladim polaga na srce:

V šolah strokovni delavci po epidemiji opažajo precejšen porast medvrstniškega nasilja, najbolj zaskrbljujoče pa je spletno nasilje, ki ga je težje zaznati, težje zajeziti, prav tako pa je takšno nasilje specifično, saj se ne konča, ko žrtev zapusti šolski prostor. To pomeni, da za žrtve niti domači prostor ne pomeni varnega zavetja. Govori pedagoginja na OŠ Lenart Darka Sukič:

Sorodni prispevki

X