728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: ZAKLJUČIL SE JE 11. KMETIJSKO-OBRTNIŠKI SEJEM KOS V LENARTU

FOTO: ZAKLJUČIL SE JE 11. KMETIJSKO-OBRTNIŠKI SEJEM KOS V LENARTU

Zaključil se je 11. Kmetijsko-obrtniški sejem KOS, ki je tudi letos na Poleno v Lenartu privabil številne razstavljavce, ponudnike lokalnih dobrot in domače obrti ter seveda tudi letos lepo število obiskovalcev.

Uradna otvoritev sejma je bila v petek ob 12. uri, sejem je otvoril predsednik Sveta območne enote Kmetijsko-gozdarske zbornice Maribor Venčeslav Senekovič:

Venčeslav Senekovič

Poleg pestre ponudbe na razstavnih mestih ter stojnicah pa je sejem postregel tudi s pestrim spremljevalnim programom. V petek dopoldan je tako potekalo vodenje teličkov za pokal LISKA v organizaciji Govedorejskega društva Slovenske gorice Lenart. Govori predsednica društva Lea Bela:

Lea Bela
Vodenje teličkov za pokal LISKA

Na sejmu so potekali še strokovni posvet o pomenu humusa v tleh za kmetijsko pridelavo, okrogla miza o samooskrbi, izbor vinskega šampiona, tekmovanje v kuhanju štajerske kisle župe, nastopile so country plesne skupine.

Okrogla miza o samooskrbi z Mišo Pušenjak, Stanislavo Pažek in Miroslavo Rotman
Vino sejma KOS 2023
Na tekmovanju v kuhanju kisle župe nas je obiskal tudi Jože Režonja iz Relax turizma
Nastop country skupin
Alfi Nipič in naša ekipa na Sejmu KOS 2023

Ogledali smo si lahko tudi rejsko razstavo triletnih konjev kasačev v organizaciji Kasaško-rejskega združenja Slovenije. Govori Mojca Križanec:

Sorodni prispevki

X