728×90 – glava
728×90 – glava
V NEDELJO PONOVNO ZAGORELO V PODJETJU SALOMON V LENARTU

V NEDELJO PONOVNO ZAGORELO V PODJETJU SALOMON V LENARTU

Deli

V nedeljo popoldan – malo pred 16. uro – so se v Lenart zgrnila gasilska vozila, ponovno je namreč zagorelo v podjetju Salomon, ki se ukvarja s skladiščenjem in predelavo odpadkov, vemo pa, da to ni bil prvi požar na tem mestu.

Kaj se je zgodilo in kako je potekala intervencija, nam je povedal vodja intervencije, namestnik poveljnika Gasilske zveze Lenart Franc Lakner:

Po zadnjih informacijah lastnika podjetja bi naj šlo za samovžig, po prvih ocenah policije pa je požar povzročil škodo v višini 20 tisoč evrov. Po navedbah Policijske uprave Maribor je zagorelo v betonskem boksu na območju zunanjega skladišča podjetja, v katerem naj bi bila predvsem plastika.

Poveljnik civilne zaščite je že odredil odvzem vzorcev vode, da bi ugotovili morebitno onesnaženje odpadne vode. Ob tem se spet pojavljajo opozorila, da lokacija tega obrata ni primerna, zato so pristojni že v preteklosti predlagali selitev na drugo lokacijo. V podjetju Salomon bi naj že bili v fazi pridobivanja zemljišč na novi lokaciji, pričakujejo, da bodo dovoljenja v zvezi s selitvijo pridobili v nekaj letih.

Sorodni prispevki

X