728×90 – glava
728×90 – glava
MUZEJ NOROSTI PRAZNUJE 10 LET DELOVANJA

MUZEJ NOROSTI PRAZNUJE 10 LET DELOVANJA

Deli

Na gradu Cmurek je pred 10 leti svoje domovanje našel Muzej norosti. V tem času se je dodobra zasidral ne samo v prostore tega lepotca na Tratah, temveč tudi tamkajšnje prebivalce in nenazadnje vse, ki muzej obiščejo ob takšnih ali drugačnih priložnostih.

Kot so ob tem povedali v muzeju, so leta 2013 prvič stopili v zaraščen park ob gradu Cmurek, ki je takrat bil predvsem in zgolj opuščena “norišnica”. Z deset tisoče opravljenimi prostovoljskimi urami so uspeli grad in okolico očistiti, z več kot 450 manjšimi in večjimi dogodki pa so mu vdihnili novo življenje. Grenak je spomin na pritiske, ko bi morali grad zapustiti – a so prebrodili tudi to in pogumno stopili novim izzivom naproti. Po desetih letih dela Muzej norosti predstavlja edinstveno platformo ljudi, ki jih tako ali drugače zanima ali zadeva fenomen norosti.

Ta konec tedna bodo svoj jubilej zaznamovali ob eni od tradicionalnih prireditev, to je Kresni večer. Kaj se bo dogajalo, nam je povedala kustosinja iz Muzeja norosti Barbara Kotnik:

Sorodni prispevki

X