728×90 – glava
728×90 – glava
V LENARTU ZLATA MAŠA MARTINA BEZGOVŠKA, V MARIBORU PA NOVOMAŠNIK KLEMEN GARTNER

V LENARTU ZLATA MAŠA MARTINA BEZGOVŠKA, V MARIBORU PA NOVOMAŠNIK KLEMEN GARTNER

V nedeljo, 25 junija, je bilo v lenarški cerkvi zares slovesno. Potekala je namreč slovesna zlata sveta maša dolgoletnega župnika in častnega naddekana Martina Bezgovška.

Lenarška cerkev je zasijala v zlati barvi, za pridigo je bil izbran zadnji novomašnik iz lenarške župnije Janko Görgner. Sledili so nagovori poslanca Franca Breznika, predstavnikov župnijskih skupin, Krajevne skupnosti Lenart in Občine ter društev, v katerih je deloval. Po maši je sledilo še druženje v Centru Slovenskih goric, na katerem pa ni manjkalo besed zahvale zlatomašniku iz ust in src številnih župljanov.

Da se še premalo zavedamo pomena dolgoletnega lenarškega župnika Martina Bezgovška tudi za lokalno skupnost, pa je poudaril zdajšnji župnik pri sv. Lenartu Marjan Pučko:

POSNETEK: PUCKO (26-JUN)

Sicer pa ta čas v letu zaznamujejo tudi nove maše. V mariborski nadškofiji so ob tem zadovoljni, da eden od treh letošnjih novomašnikov prihaja prav iz mariborske nadškofije. To je Klemen Gartner iz župnije Sveti Križ oziroma Gaj nad Mariborom. Kot je običaj, je bil v duhovnika posvečen 29. junija, na praznik in godovni dan apostolov Petra in Pavla, novo mašo pa bo imel v domači župniji 9. julija:

Sorodni prispevki

X