728×90 – glava
728×90 – glava
DOPOLNJENO! Neurje tokrat Slovenskim goricam ni prizaneslo

DOPOLNJENO! Neurje tokrat Slovenskim goricam ni prizaneslo

Deli

Posledice neurja z močnim vetrom, ponekod tudi točo, odstranjujejo tudi na območju Slovenskih goric.
Kot nam je povedal poveljnik PGD Benedikt Simon Geratič na njihovem območju večjih posledic ni, zato že od jutra pomagajo pri sosedih na Sv. Ani. Govorili smo z županoma občin Cerkvenjak in Sv. Jurij v Slovenskih goricah, ki sta povedala, da so tudi pri njih gasilci odstranili nekaj dreves oziroma vej iz cest, delno je bila motena oskrba z električno energijo, a so zadeve hitro uredili.

Po doslej zbranih podatkih je bilo najhuje v občinah Sv. Ana in Sv. Trojica, kjer že od četrte ure zjutraj odstranjujejo posledice. Veliko je podrtih dreves, odkritih streh, poljščine in trajne nasade je prizadela toča. O razmerah na območju Sv. Ane je več povedal župan Martin Breznik:

Martin Breznik, župan Sv. Ane


Poveljnik PGD Sv. Ana Gregor Bauman je povedal, da so bila zjutraj aktivirana vsa društva Gasilske zveze Lenart, z več kot 100 gasilci. Na območju Sv. Ane pa so zaenkrat zabeležili 26 intervencij, gasilci pa so se osredotočili predvsem na pokrivanje objektov:

Gregor Bauman, poveljnik PGD Sv. Ana


Na območju občine Sv. Trojica je po besedah župana Davida Klobase najhuje v samem trškem jedru, kjer ujma ni prizanesla tudi kulturnim spomenikom in pa ob jezeru.

David Klobasa, župan Sv. Trojice


Po podatkih Elektra Maribor je bilo na našem območju zgodaj zjutraj brez napajanja okrog 50 tisoč odjemalcev električne energije. Na terenu so vse razpoložljive enote, ki odpravljajo posledice pretrganih vodov, vseeno pa je oskrba še vedno motena. Najbolj kritično je na območju Ptuja, Dornave, Radencev, Apač, Črncev, Zamarkove, Limbuša, Selnice, Kamnice, Lovrenca na Pohorju in Kungote.

Prilagamo fotografije, ki so nam jih posredovali iz občine Sv. Trojica.

OBJAVLJENO OB 6:40:

Po neuradnih podatkih, ki smo jih pridobili, je neurje, ki je v zgodnjih jutranjih urah divjalo v Slovenskih goricah, povzročilo veliko škode na objektih, podiralo drevesa in marsikje naredilo ceste neprevozne.
Velik del Slovenskih goric je neurje hudo prizadelo, marsikje so še brez električne energije, podatki so zaenkrat skopi. Deli podrtih dreves so tudi na glavni prometnici v središču Lenarta, žal pa je marsikje še veliko huje.
Tako imamo informacije iz občine Sveta Ana, kjer gasilci že odpravljajo posledice, a žal ne morejo postoriti vsega naenkrat. Predsednik PGD Sv. Ana Gregor Lasecky:

O škodi, ki jo je neurje povzročilo, pa tudi o pomoči na terenu in drugem dogajanju ter informacijah v zvezi s posledicami in odpravo le teh vas bomo seveda sproti neposredno obveščali.

Sorodni prispevki

X