728×90 – glava
728×90 – glava
Kako je po ujmi danes v Gornji Radgoni in na Sv. Ani?

Kako je po ujmi danes v Gornji Radgoni in na Sv. Ani?

Deli

Odstranjevanje posledic po neurju se je tudi v Slovenskih goricah danes nadaljevalo.

Kot je povedal župan občine Sv. Ana je to letos že tretje neurje z orkanskim vetrom in točo, ki je prizadelo njihovo območje. Sploh v dolini reke Ščavnice je toča letošnji pridelek in ure dela tako rekoč vzela v nekaj minutah. Gasilcem, civilni zaščiti in številnim prostovoljcem je včeraj uspelo zasilno prekriti uničene strehe stanovanjskih objektov, danes nadaljujejo s saniranjem gospodarskih poslopij. Že včeraj so vzpostavili prevoznost cest, je pa še vedno več gospodinjstev brez električne energije. Na območju Rožengrunta, ki meji na sosednjo občino Apače je prišlo do izpada daljnovoda, ki ga službam Elektra Maribor še vedno ni uspelo sanirati. Župan Breznik ocenjuje da je tam in ponekod drugod po občini danes brez električne energije še vedno okrog 50 gospodinjstev. Več težav tudi z vzpostavitvijo telekomovega omrežja in optike, želijo si in upajo, da bo tudi to sanirano še danes. Neurje je občino Sv. Ana prizadelo tik pred pričetkom praznovanja občinskega praznika. Ta vikend bodo vse prireditve potekale po načrtih, morebitne odpovedi ali spremembe v prihodnjem tednu pa bodo pravočasno objavili.

Med občinami, ki jih je četrtkovo neurje močno prizadelo je zagotovo tudi občina Gornja Radgona. Aktiviranih je bilo vseh 10 gasilskih društev, skupaj s člani civilne zaščite in pogodbenimi izvajalci pa so posredovali na 115ih intervencijah. Razmere je za našo radijsko postajo orisala županja Urška Mauko Tuš:

županja Urška Mauko Tuš

Po informaciji iz Javnega podjetja Komunala Radgona so danes vsem, ki so po silovitem neurju ostali brez oskrbe s pitno vodo, organizirali deljenje embalirane vode v GASILSKEM DOMU ZBIGOVCI. Voda pa se bo razdeljevala vse do ponovne vzpostavitve oskrbe s pitno vodo vsem občanom občine Gornja Radgona.

Sorodni prispevki

X