728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: NA POMOČ NA KOROŠKO DANES TUDI GASILKE IN GASILCI IZ GZ LENART

FOTO: NA POMOČ NA KOROŠKO DANES TUDI GASILKE IN GASILCI IZ GZ LENART

Že včeraj, v torek, se je na pomoč na Koroško odpravil konvoj gasilskih vozil mariborske regije, pod katero spadajo Gasilske zveze Maribor, Starše, Slovenske gorice in Ruše. Danes se je tja odpravil nov konvoj gasilskih vozil – med njimi tudi gasilke in gasilci iz GZ Lenart.

Pomagati so šli na območja, ki so bila v nedavnih poplavah najbolj prizadeta. Gasilci Gasilske zveze Maribor in Slovenske gorice, okoli 150 pripadnikov in 35 vozil, je v Črni na Koroškem pomagalo že včeraj, gasilci iz GZ Ruše in Starše, gre za 50 pripadnikov, pa v Kotljah.

Danes, v sredo, pa se je na Koroško odpravil že nov konvoj prostovoljnih gasilskih društev iz te regije, in sicer 223 gasilcev s 35 vozili. Med njimi tudi 57 gasilk in gasilcev iz Gasilske zveze Lenart. Kot so ob tem zapisali na Gasilski zvezi Lenart, so opremljeni s samokolnicami, motornimi žagami, lopatami, motikami, vsem svojim znanjem, srčnostjo in dobro voljo krenili na pot proti Tepanju, kjer so se priključili enotam podravske regije, ki tudi danes pomagajo pri odpravljanju posledic poplav.

Na Koroško so se odpravili gasilke in gasilci iz devetih društev, in sicer PGD Benedikt, Cerkvenjak, Osek, Sveta Trojica, Selce, Voličina, Lenart, Sv. Ana in Sveti Jurij v Slovenskih goricah. Gasilci so se pod vodstvom Roberta Kukovca, poveljnika GZ Lenart, odpravili na pot z devetimi vozili. Iz Zveze so ob tem še sporočili, da tokrat prvič potujejo na Koroško, za njimi pa je že delovni dan na kamniškem koncu.

V fotogaleriji si lahko ogledate nekaj prvih foto utrinkov z današnje odprave GZ Lenart na Koroškem:

Sorodni prispevki

X