728×90 – glava
728×90 – glava
NA POMOČ V ŠKOFJO LOKO SE JE ODPRAVILA TUDI MEDNARODNA ZASEDBA PROSTOVOLJCEV IZ ZELENE CENTRALE V JUROVSKEM DOLU

NA POMOČ V ŠKOFJO LOKO SE JE ODPRAVILA TUDI MEDNARODNA ZASEDBA PROSTOVOLJCEV IZ ZELENE CENTRALE V JUROVSKEM DOLU

Deli

Pomoč na najbolj prizadeta območja po poplavah se steka iz vse Slovenije. Poleg Civilne zaščite in Slovenske vojske so na terenu številna Prostovoljna gasilska društva, prostovoljci iz študentskih klubov, posamezniki, organizacije, podjetja … Solidarnost se v Sloveniji v teh dneh piše z veliko začetnico.

Tudi iz Slovenskih goric so prostovoljni gasilci na pomoč priskočili že v nedeljo iz Jurovskega Dola in Benedikta, v sredo pa gasilci iz Benedikta, Cerkvenjaka, Oseka, Svete Trojice, Selc, Voličine, Lenarta, Sv. Ane in Svetega Jurija v Slovenskih goricah. V Črno na Koroškem se je pod poveljstvom predsednika Gasilske zveze Lenart Roberta Kukovca v devetih vozilih odpeljalo 57 gasilcev.

V Škofji Loki pa so v sredo pomagali brigadirji iz Slovenskih goric. V treh kombijih so se brigadirjem pridružili še prostovoljci iz Zveze borcev za vrednote NOB Lenart, podjetje Profinal LM Zelenko iz Lenarta ter mednarodna zasedba prostovoljcev iz Društva Zelena centrala iz Jurovskega Dola. Vtise po včerajšnjem dnevu je za nas zbrala Nataša Kramberger, gonilna sila Zelene centrale:

V Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije so člane pozvali, da se v ponedeljek, 14. avgusta, ki je razglašen za dan solidarnosti in bo dela prost dan, kot prostovoljci udeležijo organiziranih aktivnosti čiščenja, saniranja ali prispevanja pomoči prizadetim v nedavnih poplavah. Pomembno je pomagati na primeren in organiziran način, so navedli v javnem pozivu. V tej luči so se zavzeli za čim več prijav v spletno aplikacijo Poplave 2023 ali v seznam prostovoljcev pri Slovenski filantropiji.

Sporočilo v zvezi s tem ima za celotno Slovenijo tudi poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite Notranjska in prostovoljec, ki se aktivno vključuje v organizacijo pomoči prizadetim krajem v ujmi, Sandi Curk:

Sorodni prispevki

X