728×90 – glava
728×90 – glava
DELAVNICA “KAKO IZDELATI STRIP OD A DO Ž” Z ROMEOM ŠTRAKLOM

DELAVNICA “KAKO IZDELATI STRIP OD A DO Ž” Z ROMEOM ŠTRAKLOM

Deli

Romeo Štrakl je v našem prostoru poznan kot grafični oblikovalec, slikar, stripar, ilustrator in grafik, s svojimi deli pa je prodrl tudi že na svetovne razstave.

Tako je bil med drugim v Art Rock Gallery v San Franciscu na ogled postavljen plakat, ki ga je oblikoval. Kot strasten stripar je sodeloval na razstavi stripov v Franciji.

Biva in dela v Sveti Trojici v Slovenskih goricah, z ženo Barbaro Borlovan sta tam ustanovila galerijo Art RoBa. Velik poudarek pri tem dajeta izobraževanju, tako najmlajših, kot tudi odraslih, ki se želijo priučiti različnih tehnik ustvarjanja.

V septembru bo tako potekala delavnica Kako izdelati Strip od A do Ž, ki je namenjena začetnikom in tistim, ki izdelavo ali spretnosti oblikovanja stripa že poznajo. Predhodno znanje ni potrebno, starostna omejitev udeležencev pa je nad 18 let.

Z Romeom Štraklom smo se mi pogovarjali o njegovi ljubezni do stripa:

Delavnica bo potekala ob petkih – 8., 15. in 22 septembra – v galeriji Art RoBa v Sveti Trojici. Izbrani stripi z delavnice bodo v galeriji tudi razstavljeni, otvoritev razstave bo 6. oktobra, nato pa se bodo dela selila kot del razstave Moja krajina – Moja vodna pokrajina po občinah Upravne enote Lenart.

Sorodni prispevki

X