728×90 – glava
728×90 – glava
POLICISTI TUDI LETOS OB ZAČETKU NOVEGA ŠOLSKEGA LETA OZAVEŠČAJO O VARNI POTI V ŠOLO

POLICISTI TUDI LETOS OB ZAČETKU NOVEGA ŠOLSKEGA LETA OZAVEŠČAJO O VARNI POTI V ŠOLO

Deli

Poletje se nagiba h koncu in s tem tudi poletne šolske počitnice. 1. september in s tem novo šolsko leto sta že pred vrati. Policija tudi letos, kakor vsako leto doslej, z namenom, da bi bila pot otrok v šolo in iz nje čim bolj varna, v okviru poostrenih aktivnosti, ki jih združijo v projekt Varna pot v šolo, izvedejo različne aktivnosti.

Že pred začetkom šolskega leta tako pregledajo cestno-prometno signalizacijo v bližini osnovnih šol in vrtcev. Če zaznajo nepravilnosti, z njimi seznanijo vzdrževalce cest, da jih odpravijo. V bližini šol in vrtcev že v teh dneh opravljajo poostrene meritve hitrosti z namenom umirjanja prometa. Skupaj z vodstvi šol pregledajo načrte varnih poti v šolo in iz nje. Skupaj z lokalnimi skupnostmi in organizacijami, kot je npr. svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, poskušajo organizirati čim bolj učinkovito varovanje otrok na poti v šolo in iz nje v prvih dneh šole.

Teodora Vogrinec, pomočnica načelnika Policijske postaje Lenart, pa podrobneje o tem, kakšne aktivnosti bodo policisti izvajali ob začetku šolskega leta, še posebej pa na prvi šolski dan:

Ne smemo pozabiti, da so najpomembnejši zgled pri varnem obnašanju v cestnem prometu pa ravno starši. Otroci starše opazujejo in posnemajo tudi pri tem:

Sorodni prispevki

X