728×90 – glava
728×90 – glava
AGRA TUDI PRAVO MESTO ZA DRUŽENJE, POVEZOVANJE IN PREDSTAVLJANJE SLOVENSKIH VINARJEV

AGRA TUDI PRAVO MESTO ZA DRUŽENJE, POVEZOVANJE IN PREDSTAVLJANJE SLOVENSKIH VINARJEV

Deli

Pomurski sejem je od letos ne samo organizator, ampak tudi nosilec projekta Vinska kraljica Slovenije. Kronanje vsako leto opravijo že v januarju, vinska kraljica pa potem skozi vse leto skrbi za promocijo slovenskih vin, vinarjev in vinorodnih območij ne samo doma – v Slovenji, ampak tudi širše, na evropskih sejmih in trgih.

Pomurski sejem vinski tradiciji pokloni tudi celoten dan na sejmu AGRA in tako je bil tudi letos sejemski torek vinski dan. Ta dan so sejmišče zasedli vitezi vin, sommelierji, vinarji, ljubitelji vin in tudi vinska kraljica. Imeli so več posvetov, podelili so medalje z letošnjega odprtega državnega ocenjevanja vin in odprtega državnega ocenjevanja biovin, tudi tradicionalna nogometna tekma vinske reprezentance letos ni manjkala.

Da je AGRA pravo mesto za druženje, povezovanje in predstavljanje slovenskih vinarjev, nam je potrdila tudi vinska kraljica Maja Pečarič:

Slovenska vinska kraljica 2023 Maja Pečarič in vinski kralj Jeruzalemsko-Ormoških goric Tilen Sedlak

Celotnemu pogovoru s slovensko vinsko kraljico Majo Pečarič in vinskim kraljem Jeruzalemsko-Ormoških goric Tilnom Sedlakom lahko prisluhnete tu…

Sorodni prispevki

X