728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: V ZG. SENARSKI HVALEŽNI ZA DOKONČANO MODERNIZACIJO VASI

FOTO: V ZG. SENARSKI HVALEŽNI ZA DOKONČANO MODERNIZACIJO VASI

Krajani naselja Zg. Senarska v Občini Sveta Trojica so v projektu participativnega proračuna MOJA POBUDA podali predlog za ureditev infrastrukture naselja Zg. Senarska – vas. Zdaj so dela končana, temu so dodali še nove kolesarske poti in Zg. Senarska je zasijala v novi podobi.

Kot menijo krajani, je bila infrastruktura v kritičnem stanju. Jarki so bili zaraščeni, zato je voda poplavljala dvorišča in kleti. Obcestni jarek je bil poln fekalij, kar je prinašalo smrad in mrčes. Vozišče je bilo popolnoma uničeno in nevarno za prevoz. Na določenih delih je bila cesta pogreznjena do 30 cm. V enem letu je bila vodovodna cev skozi vas do petkrat pretrgana, internetne povezave ni bilo, ob manjšem vetru so ostali tudi brez elektrike. Kot so sporočili občani, je vse to župana Davida Klobaso in njegovo ekipo prepričalo, da so v juniju leta 2020 pristopili k obnovi celotne infrastrukture.

Obnova je končana in krajani so zadovoljni, da so pogoji bivanja zdaj bistveno boljši.

Poleg tega so v Zg. Senarski letos junija začeli z izgradnjo kolesarske poti skozi vas, kar je infrastrukturo v naselju še izboljšalo. Kot so še izpostavil vaščani Zg. Senarske, s celotno obnovo in modernizacijo naselja zdaj živijo brez večjega strahu pred poplavami, izpadom elektrike in smradom zaradi fekalij. Za opravljeno delo so hvaležni tudi mnogi kolesarji, sprehajalci in turisti, ki koristijo pločnik in kolesarsko pot v vasi.

FOTO: Peter Leopold

Sorodni prispevki

X