728×90 – glava
728×90 – glava
SIMON BELA IZ SVETE TROJICE SE S SVOJIM NOVIM, SODOBNIM HLEVOM POTEGUJE ZA NAZIV „NAJ HLEV 2023“

SIMON BELA IZ SVETE TROJICE SE S SVOJIM NOVIM, SODOBNIM HLEVOM POTEGUJE ZA NAZIV „NAJ HLEV 2023“

Da zadovoljne krave dajejo boljše mleko, so kmetje ugotovili že precej časa nazaj. Prav zato se vsak dober pridelovalec mleka kolikor se le da potrudi, da so njegove krave zadovoljne. In če se mi sami zelo zadovoljni počutimo v udobju našega doma, lahko sklepamo, da so tudi krave zelo zadovoljne, če živijo, prebivajo v lepem hlevu, v prijetnem vzdušju, kjer je za njih lepo poskrbljeno. Vsega tega se zavedajo tudi v Ljubljanskih mlekarna, kjer so letos skupaj s Kmečkim glasom pripravili poseben izbor Naj hlev 2023.

Strokovna žirija je med vsemi kmeti, ki so svoje hleve prijavili, že izbrala 8 finalistov, med katerimi je tudi kmetija iz osrčja Slovenskih goric. To je kmetija Bela iz Svete Trojice.

Družina Bela je ponosna lastnica največje kmetije v osrednjih Slovenskih goricah, letošnjega avgusta pa so namenu predali tudi enega najsodobnejših hlevov v državi.

Mladi prevzemnik kmetije Simon Bela nam je predstavil svojo kmetijo ter pojasnil, za kakšen hlev gre:

Simon Bela ob slavnostni otvoritvi novega hleva avgusta 2023

Kot so pojasnili pri Ljubljanskih mlekarnah, je namen izbora Naj hlev ozaveščanje o dobrobiti živali in pomenu kakovostnih življenjskih pogojev živali na slovenskih kmetijah. Glasujemo lahko na spletni strani najhlev.si:

Za Simona Belo lahko glasujete na tej povezavi:

Celotni oddaji Aktualno, v kateri smo se pogovarjali s Simonom in Leo Bela, lahko prisluhnete tukaj:

Sorodni prispevki

X