728×90 – glava
728×90 – glava
ŠENTILJ IN STRASS IN STEIERMARK ODSLEJ POVEZANA TUDI Z UNIKATNIM POHODNIŠKO-KOLESARSKIM MOSTOM

ŠENTILJ IN STRASS IN STEIERMARK ODSLEJ POVEZANA TUDI Z UNIKATNIM POHODNIŠKO-KOLESARSKIM MOSTOM

Deli

Občini Šentilj in Strass in Steiermark sta pred investicijo, ki je zgled dobrega medsoseskega sodelovanja občin z obeh bregov reke Mure.

Gre za projekt „Mura povezuje“ oz. „Most/Brücke“, ki bo kar v 80 odstotkih sofinanciran v okviru čezmejnega programa Interreg Slovenija-Avstrija. Gradnja pohodniško-kolesarskega mostu čez reko Muro v Ceršaku v vrednosti 1,5 milijona evrov bo stekla predvidoma marca 2024, še letos pa bosta občini objavili javni razpis za izbiro izvajalca.

Kot je izpostavil šentiljski župan mag. Štefan Žvab, Mura predstavlja mejo samo na papirju, ljudi ni nikoli ločevala, bo pa most zagotovo osnova za razvoj turističnih produktov:

Tudi Reinhold Höflechner, župan občine Strass, je izpostavil zelo dobro sodelovanje med občinama – v tem in drugih projektih:

Most v Ceršaku bo povezal otok in avstrijski breg reke, dolg bo približno 96 metrov. Projektant inžinerskega biroja Ponting Rok Mlakar izpostavi še uporabo naravnih materialov in njegovo unikatnost:

Prijavo na razpis sta skoordinirali in v celoti pripravili mag. Petra Pucko in Ines Jurić iz občinske uprave Občine Šentilj.

Direktorica občinske uprave Petra Pucko je prepričana, da si občini brez sofinancerskih sredstev takšne investicije ne bi mogli privoščiti, zdaj je finančna konstrukcija sorazmerno lahka in zanje zelo ugodna:

Šentilj s sosedi zgledno sodeluje na številnih področjih, se pa po besedah Ines Jurić nadejajo še tesnejšega povezovanja na področju športa, kulture in predvsem turizma:

Sorodni prispevki

X