728×90 – glava
728×90 – glava
PRVA KOLESARSKA RAJŽA PO SLOVENSKIH GORICAH

PRVA KOLESARSKA RAJŽA PO SLOVENSKIH GORICAH

Na območju Slovenskih goric občine skupaj s partnerji in državo vzpostavljajo nove kolesarske povezave, ki bodo pomembno prispevale k trajnostni mobilnosti, poleg tega pa gre tudi za infrastrukturo, ki postavlja temelje kolesarskega turizma v naši regiji.

Pod okriljem operacije „Trajnostna e-mobilnost“, v kateri sodelujejo Razvojna agencija Slovenske gorice, društvo Ovtar in 10 tukajšnjih občin, bodo vzpostavili mrežo servisno-polnilnih postaj za e-kolesa, uredili bodo prostor za varno hrambo in izposojo koles, tudi električnih. Po občinah bodo uredili več kolesarskih postojank, dobili bomo 10 električnih koles. Poleg tega so v oktobru že pripravili delavnico Varna vožnja kolesarjev, načrtujejo pa tudi tri „kolesarske rajže“ oziroma vodene kolesarske izlete po Slovenskih goricah.

Kot poudarja Alenka Špes iz Razvojne agencije Slovenske gorice, se z novo mrežo kolesarskih poti spreminjajo tudi kolesarski tokovi po Slovenskih goricah:

Prva Kolesarska rajža bo že v torek, 7. novembra, ko vabijo na vodeno kolesarsko vožnjo po tako imenovani Ruperški poti – to je po novi kolesarski poti od Lenarta do Voličine in nazaj. Start je ob 10. uri izpred Doma kulture v Lenartu.

Vsi udeleženci bodo prejeli odsevne trakove in čezglavne odsevne jopiče. Kolesarje bomo na njihovi poti spremljali tudi mi, v primeru slabega vremena pa se dogodek prestavi.

Sorodni prispevki

X