728×90 – glava
728×90 – glava
FOTO: PRVA KOLESARSKA RAJŽA PO SLOVENSKIH GORICAH

FOTO: PRVA KOLESARSKA RAJŽA PO SLOVENSKIH GORICAH

Deli

Na območju Slovenskih goric so kolesarske poti, ki jih občine vzpostavljajo skupaj s partnerji in državo, večinoma končane. Razvojna agencija je skupaj s partnerjem Društvom Ovtar ta teden pripravila prvo Kolesarsko rajžo, kmalu pripravljajo še drugo.

Na novo vzpostavljene kolesarske poti po Slovenskih goricah bodo v prihodnosti pomembno prispevale k trajnostni mobilnosti, poleg tega pa gre tudi za infrastrukturo, ki postavlja temelje kolesarskega turizma v naši regiji.

Več o tem, kako daleč so dela na kolesarskih poteh v Slovenskih goricah, in o pomenu samega projekta nam je več povedal Srečko Aleksander Padovnik iz Razvojne agencije Slovenske gorice:

Pod okriljem operacije „Trajnostna e-mobilnost“, v kateri sodelujejo Razvojna agencija Slovenske gorice, Društvo Ovtar in 10 tukajšnjih občin, bodo kolesarske poti še obogatili, in sicer bodo vzpostavili mrežo servisno-polnilnih postaj za e-kolesa, uredili bodo prostor za varno hrambo in izposojo koles, tudi električnih. Po občinah bodo uredili več kolesarskih postojank, dobili bomo 10 električnih koles. V oktobru so že pripravili delavnico Varna vožnja kolesarjev, v torek, 7. novembra, pa tudi prvo Kolesarsko rajžo.

Številna druščina kolesarjev in kolesark se je zapeljala od Lenarta do Voličine in nazaj, in sicer po tako imenovani Ruperški poti. Govori Alenka Špes iz Razvojne agencije Slovenske gorice:

Druga od treh Kolesarskih rajž bo že v četrtek, 9. novembra, in sicer po tako imenovani Jurjevi poti, to je po kolesarski stezi od Lenarta do Jurovskega Dola in nazaj, v skupni dolžini 10 km. Kolesarji se bodo zbrali ob 11. uri pred Domom kulture Lenart. Tudi tokrat bo dogodek spremljala ekipa Radia Slovenske gorice.

Tukaj pa je še nekaj foto utrinkov s Kolesarske rajže po Ruperški poti:

Sorodni prispevki

X