728×90 – glava
728×90 – glava
OB DNEVU SLOVENSKE HRANE V BENEDIKTU PREDAVANJE O ZMANJŠEVANJU KOLIČINE ODPADNE HRANE

OB DNEVU SLOVENSKE HRANE V BENEDIKTU PREDAVANJE O ZMANJŠEVANJU KOLIČINE ODPADNE HRANE

Deli

17. novembra zaznamujemo dan slovenske hrane. To pobudo zadnjih 12 let spremlja tudi tradicionalni slovenski zajtrk, ki bo tudi letos potekal po vsej državi, predvsem v šolah, vrtcih in drugih vzgojno-izobraževalnih zavodih.

Ta dan pa je tudi predvsem priložnost za odpiranje tem o slovenski hrani, lokalno pridelani hrani, varčevanju s hrano, kar pa lahko seveda navežemo na to, kako postopamo v gospodinjstvu, da zmanjšamo količino zavržene hrane.

Zanimivo predavanje o tem se obeta v petek, 17. novembra, v Benediktu, predavala bo Janja Viher iz Agencije SIV.

V Agendi za trajnostni razvoj do leta 2030 je bila kot eden od ciljev Združenih narodov opredeljena tudi zaveza prepoloviti količino odpadne hrane na prebivalca. Janja Viher odgovarja na vprašanje, zakaj je pomembno zmanjšati izgube hrane in količino odpadne hrane:

Predavanje z naslovom INOVATIVNE REŠITVE PRI SNOVANJU JEDILNIKOV IN RECEPTOV ZA ZMANJŠEVANJE IZGUB IN PRESEŽKOV HRANE bo torej danes – v petek, 17. novembra – ob 17. uri v Večgeneracijskem centru Benedikt. O čem pa bo tekla beseda?

FOTO: Mladi raziskovalci narave Slovenskih goric

Sorodni prispevki

X