728×90 – glava
728×90 – glava
Kolesarske rajže po Slovenskih goricah

Kolesarske rajže po Slovenskih goricah

Na območju Slovenskih goric so kolesarske poti, ki jih občine vzpostavljajo skupaj s partnerji in državo, večinoma končane. Razvojna agencija je skupaj s partnerji to jesen pripravila tri kolesarske rajže.

Na novo vzpostavljene kolesarske poti po Slovenskih goricah bodo v prihodnosti pomembno prispevale k trajnostni mobilnosti, poleg tega pa gre tudi za infrastrukturo, ki postavlja temelje kolesarskega turizma v naši regiji.

Pod okriljem operacije „Trajnostna e-mobilnost“, ki je sofinancirana iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP) sodelujejo ob Razvojni agenciji Slovenske gorice, ki je vodilni partner, še Društvo za razvoj podeželja Ovtar Slovenskih goric in 10 tukajšnjih občin (Benedikt, Cerkvenjak, Duplek, Lenart, Pesnica, Sv. Ana, Sv. Trojica, Sv. Andraž, Sv. Jurij in Šentilj). Novo zgrajene kolesarske poti bodo še obogatili z mrežo servisno-polnilnih postaj za e-kolesa, kolesarji pa se bodo zagotovo razveselili dveh solarnih polnilnih klopi in več kolesarskih postojank. Za izposojo pa je na voljo 10 novih električnih koles.

V oktobru so že pripravili delavnico Varna vožnja kolesarjev, in v novembru tri kolesarske rajže, ki jih je spremljala tudi naša ekipa.

Prva kolesarska rajža je potekala 7. novembra, več kot 20 kolesarjev se je popeljalo po tako imenovani Ruperški poti, iz Lenarta do Voličine.

Reportaža prve Kolesarske rajže po Ruperški poti

Druga kolesarska rajža je potekala 9. novembra. Pot nas je tokrat vodila v smeri Jurovskega Dola

Reportaža druge Kolesarske rajže po Jurjevi poti

Vreme nam je namenilo še en lep dan za kolesarjenje – tretjo kolesarsko rajžo, tako smo se 14. novembra podali na krožno pot iz Lenarta, čez Sv. Trojico v Benedikt in nazaj.

Reportaža tretje krožne Kolesarske rajže iz Lenarta, čez Sv. Trojico v Benedikt in nazaj

Operacija Trajnostna e-mobilnost je sofinancirana iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP)

Sorodni prispevki

X