728×90 – glava
728×90 – glava
S POHORJA SE BO SPUSTIL DEDEK MRAZ

S POHORJA SE BO SPUSTIL DEDEK MRAZ

Deli

Mariborčani in Mariborčanke že tradicionalno vsako leto decembra pričakajo dedka Mraza na Snežnem stadionu pod Pohorjem. Pridružijo se jim tudi mnogi otroci in starši iz okolice Maribora, tudi iz Slovenskih goric.

Mariborski dedek Mraz je edinstven, saj ohranja videz, kot ga je v 50. letih prejšnjega stoletja naslikal slikar Maksim Gaspari. In le v tem kratkem času, do konca decembra, imajo otroci in radovedni odrasli priložnost ne samo videti, ampak tudi srečati tega decembrskega dobrega moža.

Kot nam je povedala Kornelija Kaurin iz Zveze prijateljev mladine Maribor, se bo dobri mož skupaj s pravljičnimi bitji spustil s Pohorja v soboto, 9. decembra, popoldan:

Vse do 29. decembra bo torej dedek Mraz obiskoval otroke po vrtcih in šolah. To tradicijo že vrsto let vzdržuje Zveza prijateljev mladine Maribor. Prve medijske zapise o takšnem dogodku v Mariboru so našli v letu 1948. Takrat so otroci dedka Mraza pričakali na današnjem Trgu generala Maistra v središču mesta. Ko je bila vzpostavljena Pohorska vzpenjača, pa so dogodek preselili ob vznožje Pohorja.

FOTO: Zveza prijateljev mladine Maribor

Sorodni prispevki

X