728×90 – glava
728×90 – glava
SLOVENSKE GORICE: SANACIJA PLAZOV PO LANSKIH UJMAH BO ČRPALA SREDSTVA IZ OBČINSKIH PRORAČUNOV ŠE NEKAJ LET

SLOVENSKE GORICE: SANACIJA PLAZOV PO LANSKIH UJMAH BO ČRPALA SREDSTVA IZ OBČINSKIH PRORAČUNOV ŠE NEKAJ LET

Deli

Tudi v Slovenskih goricah je v občinske proračune že lani krepko zarezala sanacija plazov po ujmah. Tudi letos bo tako, večinoma gre za visoke stroške, občine bodo tako plazove urejale prioritetno in več let.

Kako je v Cerkvenjaku, pojasnjuje župan Marjan Žmavc:

Marjan Žmavc

Tudi na Sveti Ani so kritične odseke rešili takoj po ujmah, ostalo pa … čaka. Govori župan Martin Breznik:

Martin Breznik

V občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah je lansko deževje – predvsem v maju – sprožilo nemalo plazov, vrednost sanacije vseh plazov, ki so poškodovali občinske ceste, pa je ocenjena na več kot 600 tisoč evrov. Največ plazov je na območju Malne, Partinja, Spodnjega in Zgornjega Gasteraja, Žitenc in Jurovskega Dola. V občinski upravi so sicer že izdelali načrt sanacije po prioritetah. Govori župan Peter Škrlec:

Peter Škrlec

Plaz pri Zgornjem Partinju 17 je že saniran, vrednost sanacije je znašala dobrih 60 tisoč evrov. Sanacijska dela za plazova na Malni so se prav tako že pričela, trenutno izvajajo sanacijo plazu na Žitencah pri hišni številki 11. Za sanacijo plazu v Zgornjem Partinju računajo na posebno pomoč države, saj vrednost del presega 200 tisoč evrov. Če bo vlogi ugodeno, bodo k sanaciji plazu pristopili še v letu 2024.

Sorodni prispevki

X