728×90 – glava
728×90 – glava
MLADI GASILCI GASILSKE ZVEZE LENART SO SE POMERILI NA 15. KVIZU GASILSKE MLADINE

MLADI GASILCI GASILSKE ZVEZE LENART SO SE POMERILI NA 15. KVIZU GASILSKE MLADINE

Sobota, 9. marec, je bila za mlade gasilce in njihove mentorje prav posebna – udeležili so se namreč 15. Kviza gasilske mladine GZ Lenart, ki je letos potekal v prostorih OŠ Lenart, v tamkajšnji športni dvorani. Tekmovanja se je udeležilo 23 pionirskih in 26 mladinskih ekip ter 4 ekipe gasilcev pripravnikov, skupaj več kot 240 udeležencev.

Svoje znanje so mladi gasilci pomerili v praktičnem delu, kjer so se preizkusili v štafetnem vezanju vozlov, orodjih in gasilskih spretnostih, ter teoretičnem testiranju v kategorijah drži–ne drži, prva pomoč, požarna preventiva, poišči besede ter križanki – vse seveda na gasilske teme. Tekmovanje je uspešno zaključilo 52 ekip.

V kategoriji pionirjev je prvo mesto zasedla ekipa PGD Sveta Ana 1, drugo mesto PGD Osek 2 in tretje mesto PGD Sveta Ana 2. V kategoriji mladinci se je na prvo mesto uvrstila ekipa PGD Osek 2, na drugo PGD Sveta Trojica 3 in na tretje PGD Sveta Trojica 2. V kategoriji gasilci pripravniki je prvo mesto zasedla ekipa PGD Sv. Trojica, drugo PGD Benedikt in tretje mesto PGD Osek.

V kategorijah pionirjev in mladincev so pravico za sodelovanje na 19. regijskem kvizu gasilske mladine pridobile tri prvouvrščene ekipe, med pripravniki pa prva in druga ekipa. Regijski kviz bo letos potekal 23. marca na Osnovni šoli Gorišnica, državno tekmovanje pa bo 13. aprila, letos ga bo gostila Mariborska regija.

Sorodni prispevki

X