728×90 – glava
728×90 – glava
PGD LENART NA REGIJSKEM SREČANJU CIVILNE ZAŠČITE PREJELO NAJVIŠJE PRIZNANJE

PGD LENART NA REGIJSKEM SREČANJU CIVILNE ZAŠČITE PREJELO NAJVIŠJE PRIZNANJE

V začetku marca se je v večnamenskem centru v Pesnici odvijalo regijsko srečanje v čast Dnevu civilne zaščite. Na tem srečanju je Civilna zaščita najzaslužnejšim posameznikom in društvom tudi podelila posebna priznanja, plakete ter bronaste, srebrne in zlate znake.

Najvišje priznanje, plaketo Civilne zaščite, ki se podeljuje za življenjsko delo, posebne zasluge in izjemne uspehe pri zaščiti in reševanju ljudi, živali, premoženja, kulturne dediščine ter varovanju okolja ob naravnih in drugih nesrečah, je letos prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Lenart.

Društvo je razvrščeno v III. kategorijo in deluje kot osrednja enota v občini Lenart. Ustanovljeno je bilo leta 1874, letos tako zaznamujejo 150. obletnico ustanovitve in neprekinjenega delovanja. Kot so ob tem še zapisali v društvu, kot društvo III. kategorije igrajo ključno vlogo kot osrednja enota v občini Lenart. 150-letna zgodovina pa priča o dolgoletni tradiciji, neomajni predanosti in pomembnem prispevku k varnosti ter zaščiti lokalne skupnosti.

Sorodni prispevki

X