728×90 – glava
728×90 – glava
23. MAREC – DAN SAJENJA MEDOVITIH RASTLIN

23. MAREC – DAN SAJENJA MEDOVITIH RASTLIN

V soboto, 23. marca, se bo odvil že tradicionalni »Dan sajenja medovitih rastlin«. Dogodek je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije skupaj s čebelarji in okoljevarstveniki po vsej državi.

Na ta dan bodo ljubitelji narave in zagovorniki trajnostnega razvoja ponovno združili moči v skupnem cilju: povečati število medovitih rastlin v našem okolju in tako prispevati k boljšim življenjskim pogojem za čebele in druge opraševalce. Govori Aleš Bozovičar iz Čebelarske zveze Slovenije:

Dnevu sajenja medovitih rastlin pa se lahko pridruži vsak posameznik, tudi sicer pa lahko v domačem okolju naredimo marsikaj, s čimer pomagamo čebelam in drugim opraševalcem:

Čebelarska zveza Slovenije tako vabi, da se jim pridružite ob dnevu sajenja medovitih rastlin, ki ima tokrat osrednje sporočilo: »Osončimo« Slovenijo z najmanj 2 milijona »sončkov« v obliki sončnic. Leto 2024 naj bo leto, ko vsak Slovenec posadi eno sončnico, s tem pa omogočimo 2 milijona cvetov za dragocene čebele in ostale opraševalce, so še sporočili iz Čebelarske zveze.

Sorodni prispevki

X