728×90 – glava
728×90 – glava
PRESMEC IZ DOLGIH NJIV PRAZNIKE LEPŠA TUDI V DOMU SVETE AGATE

PRESMEC IZ DOLGIH NJIV PRAZNIKE LEPŠA TUDI V DOMU SVETE AGATE

Društvo Presmec iz Dolgih njiv je zagotovo eno izmed tistih društev v našem okolju, za katerega je slišal vsakdo. Že davnega leta 1999 so se vpisali v Guinnessovo knjigo rekordov z najdaljšim presmecem. Meril je kar 303,8 metra. V kasnejših letih so pripravili še nekaj presenečenj, o katerih smo v našem programu vedno sproti poročali, naj omenimo le prav tako v Guinnessovo knjigo vpisan največji adventni venček, katerega premer je znašal 100,85 metrov, obseg pa 316,82 metra. Vsako leto v tem času postavijo presmec pri njihovi farni cerkvi Svetega Ruperta v Voličini, male presmece in oljčne vejice pa na cvetno nedeljo pred njihovo cerkvijo tudi delijo vernikom.

Letos pa s presmecem že drugo leto zapored razveseljujejo tudi stanovalce Doma Svete Agate pri Lenartu, kjer so ga postavili v petek, 23. marca. Govori predsednik društva Igor Vogrin:

Ob postavitvi presmeca, ki je visok dobrih šest metrov, so pripravili tudi krajšo slovesnost z blagoslovom, na njej pa so zapele tudi pevke ljudskih pesmi KTD Selce.

Sorodni prispevki

X