728×90 – glava
728×90 – glava
V APRILU ŽE PESTRO DOGAJANJE V MUZEJU NOROSTI – NA BRALNEM KROŽKU BODO GOSTILI URŠKO KLAKOČAR ZUPANČIČ

V APRILU ŽE PESTRO DOGAJANJE V MUZEJU NOROSTI – NA BRALNEM KROŽKU BODO GOSTILI URŠKO KLAKOČAR ZUPANČIČ

Muzej norosti, ki deluje v gradu Cmurek na Tratah, v pomladnem času začenja novo sezono vodenih ogledov, odprli so novo razstavo, na aprilskem bralnem krožku pa bo z njimi prav posebna gostja.

Prve goste po razstavah bodo v gradu popeljali v soboto, 6. aprila, javna vodstva pa bodo potem vsak torek in soboto ob 10. uri, ob sredah pa organizirajo tudi vodstva v nemškem jeziku.

Pretekli teden so odprli novo razstavo z naslovom „Kaj pa ti veš?“, ki je na ogled na dvorišču, tako, da je dostopna tudi tistim, ki jim stopnice predstavljajo oviro, pa tudi tistim obiskovalcem, ki pridejo v času, ko vodstva ni možno zagotoviti.

V tem tednu pripravljajo še aprilski bralni krožek s posebno gostjo, podrobneje o dogajanju v Muzeju norosti v teh dneh pa kustosinja Barbara Kotnik:

Nedavno je izšla tudi prva knjiga o gradu Cmurek, na kar so v Muzeju norosti še posebej ponosni, avtor knjige Igor Sapač pa je ob tem povedal, da je Muzej norosti primer dobre prakse, kako ohranjati takšno arhitekturno zapuščino, kot je grad Cmurek, živo:

Sorodni prispevki

X