728×90 – glava
728×90 – glava
V JARENINI KMALU OTVORITEV ŠTAJERSKE HIŠE GLASBE – MUZEJA ALFIJA NIPIČA

V JARENINI KMALU OTVORITEV ŠTAJERSKE HIŠE GLASBE – MUZEJA ALFIJA NIPIČA

Bliža se odprtje Alfi Nipič muzeja – Štajerske hiše glasbe, ki ga v občini Pesnica v teh dneh pospešeno urejajo v prostorih nekdanje osnovne šole v Jarenini. Uradni datum otvoritve je sobota, 29. junij, Alfi Nipič pa pravi, da postavljanje njegove razstave dobro napreduje in se počasi bliža koncu.

V muzeju bo predstavljeno vse, kar je v svoji dolgoletni karieri naredil. Na ogled bodo njegove zlate plošče, vse nagrade in odlikovanja, več kot 1200 posnetkov, številne fotografije in narodne noše, v katerih je skoraj 20 let nastopal z Ansamblom bratov Avsenik, pa tudi iz njegove nadaljnje kariere po Avsenikih. Takole nam je o muzeju povedal sam Alfi Nipič:

Alfi Nipič je na slovenski glasbeni sceni že 62 let in v tem času je prejel številna priznanja. Med njimi naj omenimo, da je častni občan mesta Maribor, častni občan Pesnice, prejel je zlati grb mesta Maribor, za 50 let neprekinjenega glasbenega delovanja in za zasluge pri utrjevanju slovenske glasbene tradicije med slovenskimi rojaki v zamejstvu in zdomstvu pa je od takratnega predsednik republike Boruta Pahorja prejel tudi red za zasluge. Vsem tem priznanje pa zdaj lahko doda še odlikovanje viteza kulture, ki ga je v začetku leta prejel v Budimpešti ob madžarskem dnevu kulture. Tudi to odlikovanje pa bo kmalu na ogled v Alfijem muzeju v Jarenini.

O muzeju je za nas spregovoril tudi pesniški župan Gregor Žmak:

Sorodni prispevki

X