728×90 – glava
728×90 – glava
Popov festival filma in kulture na Vurberku

Popov festival filma in kulture na Vurberku

Na gradu Vurberk se bo v petek 10. in v soboto 11. julija odvijal prvi filmski festival po imenu Popov festival filma in kulture. Tega pripravlja Turistično društvo Vurberk, ki je letos organiziralo že 24. Vurberški festival narodnozabavne glasbe.

 

V petek bo festival skandinavsko obarvan, na ogled bosta filma Antikrist in Pasijon Ivane Orleanske, pripravljajo pa tudi kuharsko delavnico skandinavske hrane. Sobota pa bo posvečena domačim ptujskim filmarjem. Na ogled bosta filma Izgubljen,da najdem in Sin City2: A dame to kill for.

Čez dan bodo različne animacije za otroke in kratke predstave, branje pravljic in ogled risank, predstavila se bo Zmajska pivovarna, v čudovitem ambientu vurberškega gradu pa pripravljajo pa tudi kulinarične dobrote. 

Zakaj Popov festival?

Stara legenda priča o Popu štajerskem junaku, ki se je upal zoperstaviti hudobnemu vurberškemu zmaju, ki je bil strah in trepet vseh prebivalcev od blizu in daleč. Neke noči se je Popo pogumno zoperstavil hudobnemu zmaju, ga z ognjenim polenom napadel in mu po dolgi borbi odsekal glavo. Njemu v čast so takrat ta kraj poimenovali Wurm-berg.

Fotografija je simbolična. 

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X