728×90 – glava
728×90 – glava
Julij neizprosen na slovenskih cestah

Julij neizprosen na slovenskih cestah

Naše ceste so bile v juliju neizprosne – črna kronika je bila polna prometnih nesreč, žal s smrtnimi izidi. Za mnenje o vzrokih in ukrepih v zvezi s temi prometnimi nesrečami smo povprašali tudi naše poslušalce.

V obdobju od 1. do 16. julija so slovenske ceste terjale 21 življenj, v enakem obdobju lani tri. Agencija za varnost v prometu je v preteklem tednu tako ministru za infrastrukturo Petru Gašperšiču že predlaga 18 hitrih in nujnih ukrepov za izboljšanje prometne varnosti. V ospredje postavljajo krepitev preventive in medijske kampanje ter nadzor nad kršitelji cestnoprometnih predpisov.

V medijih je najbolj odmevala prometna nesreča, v kateri so na primorski avtocesti umrli štirje romunski državljani, udeležen je bil prevoznik cisterne – okoliščine nesreče še vedno niso povsem znane, še se ugotavlja, kdo je bil kriv, kako je do nesreče prišlo, voznika cisterne pa še vedno niso našli. Tragedija na primorski avtocesti je k odzivu spodbudila tudi avtoprevozniške organizacije in sindikate, ki del vzrokov za to vidijo v težavah avtoprevozništva.

S povečanimi preventivnimi kampanjami in oglaševanji bo sicer agencija začela že danes, policija pa je že minuli petek pričela s poostrenim nadzorom nad motoristi, ves konec tedna pa so promet nadzorovali tudi iz zraka. Za ta teden še napovedujejo poostren nadzor nad vozniki tovornih vozil in avtobusov. 

Prisluhnite mnenju! 

      MNENJE (20-JUL)

Povezani prispevki

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

aUtoDOC.sI
X